Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νέο κύμα μετατάξεων απο ΟΣΕ στο Υπ.Πο.Τ. ?

Σήμερα η «Ελευθεροτυπία» επικαλείται συνέντευξη του Π. Γερουλάνου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και γράφει σε άρθρο της ότι έχουν δρομολογηθεί μετατάξεις από οργανισμούς όπως ο ΟΣΕ. Στην ίδια συνέντευξη ο Υπουργός δηλώνει ότι «Οι υπάλληλοι, που μας ήρθαν από τον ΟΣΕ, έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσονται στο δυναμικό μας με επιτυχία και το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι και οι ίδιοι βλέπουν πολύ θετικά τα νέα τους καθήκοντα»
Η φράση «έχουν δρομολογηθεί μετατάξεις από οργανισμούς όπως ο ΟΣΕ» σημαίνει και δεύτερο κύμα γιατί προφανώς δεν εννοεί εμάς που μεταταχθήκαμε εδώ και δύο μήνες περίπου στο Υπ.Πο.Τ.
Παραθέτουμε και τα δύο άρθρα.
Γερουλάνος: Θα βρεθεί προσωπικό για τα μουσεία
Λύση στο πρόβλημα που κρατά κλειστά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους υπόσχεται ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας ότι έχουν δρομολογηθεί μετατάξεις από οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ, και προσλήψεις εποχικού προσωπικού, προκειμένου «να κρατούμε ανοιχτά τα μνημεία μας όλη την ημέρα τους μήνες του καλοκαιριού».
-----------------------------
Αθήνα: Συνέντευξη υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις»
«Τέτοιες ώρες καλό είναι να κρατάμε όλοι την ψυχραιμία μας. Και όσοι λένε αυτές τις ανοησίες, εμείς να μην αφήνουμε να μας επηρεάσουν. Θυμίζει την εποχή πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί διαβάζοντας τους δημοσιογράφους της εποχής ότι η μικρότερη χώρα που τους ανέλαβε, θα έκανε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της ιστορίας. Και όμως αυτό έγινε. Διότι δουλέψαμε όλοι μαζί, βάλαμε κοινούς στόχους και πιστέψαμε στις δυνάμεις μας. Τέτοια είναι τούτη εδώ η ώρα. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να μη δίνουμε σημασία σε αυτούς που δεν τις γνωρίζουν», τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή σχόλια των προηγούμενων ημερών στη γερμανική εφημερίδα Bild, που έκανε λόγο για «πώληση του μνημείου της Ακρόπολης».
Ο κ. Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγεί τη νέα πολιτική, που επιχειρεί να εφαρμόσει το υπουργείο Πολιτισμού στο θέμα των Μουσείων.
Ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι μετατάξεις του προσωπικού από οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ, και οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού, προκειμένου «να κρατούμε ανοιχτά τα μνημεία μας όλη την ημέρα τους μήνες του καλοκαιριού».
Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου σχεδιάζουν καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα και χώρους αφής στα μουσεία.
«Με τις μετατάξεις καταφέραμε να αποκτήσουμε το προσωπικό που χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε και κάποια εμβληματικά μνημεία, όπως την Ακρόπολη, ανοιχτά και το χειμώνα. Ελπίζουμε το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί και σε άλλα μνημεία, όπως ο Λευκός Πύργος και η Ολυμπία. Οι υπάλληλοι, που μας ήρθαν από τον ΟΣΕ, έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσονται στο δυναμικό μας με επιτυχία και το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι και οι ίδιοι βλέπουν πολύ θετικά τα νέα τους καθήκοντα», διευκρινίζει ο κ. Γερουλάνος.
Στην παρούσα φάση λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (από τις 08:00 έως τις 19:00) 53 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία και θα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο όλο το καλοκαίρι.
«Κάθε μέρα προστίθενται σε αυτή τη λίστα χώροι και μουσεία, ανάλογα με την εξέλιξη των προσλήψεων εποχικού φυλακτικού προσωπικού».
Οι προσλήψεις γίνονται μέσω προκηρύξεων των υπηρεσιών της Γενικής Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εγκρίνονται από το ΑΣΕΠ και υπόκεινται στις διαδικασίες του.
«Θέλουμε η διαδικασία να είναι αξιοκρατική και να τοποθετούμε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Παράλληλα, μέσω των μετατάξεων, που είναι σε εξέλιξη, στελεχώνουμε με μόνιμο προσωπικό, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ώστε, όπου κάτι τέτοιο δικαιολογείται, όπως π.χ. στην περίπτωση της Ακρόπολης, αυτοί να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και το χειμώνα».
Μέσα στο ευρύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των Μουσείων περιλαμβάνεται η έκδοση νέων φυλλαδίων.
«Τα φυλλάδια είναι δίγλωσσα και περιέχουν βασικές πληροφορίες για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο», εξηγεί ο κ. Γερουλάνος και συμπληρώνει: «Στους επισκέπτες θα δίνονται δωρεάν με την αγορά του εισιτηρίου, ενώ θα διατίθενται και σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο (visitgreece.gr). Επίσης, το ΤΑΠ σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών, τυπώνουν τα φυλλάδια σε μορφή Mπράιγ για την πληροφόρηση επισκεπτών με προβλήματα όρασης. Παράλληλα, τυπώνονται ή μεταφράζονται και οδηγοί για κάποιους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι θα παρέχουν πιο εξειδικευμένες πληροφορίες».
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Πολιτισμού, «φέτος, μειώσαμε σημαντικά το κόστος εκτύπωσης περίπου στο ένα πέμπτο από πέρυσι, οργανώνοντας καλύτερα τη δουλειά μας. Ενδεικτικά σας λέω ότι για 5.500.000 φυλλάδια το κόστος ανήλθε στα 115.000 ευρώ, όταν πέρυσι τα 1.200.000 φυλλάδια κόστισαν 154.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι το πρόγραμμα της αναβάθμισης δεν εξαντλείται με την παραγωγή των εκδόσεων αυτών, αλλά περιλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές επεμβάσεις στους χώρους».
Έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες για τα φυλάκια, τους χώρους υγιεινής και τις δίγλωσσες πινακίδες στους αρχαιολογικούς χώρους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο μήνα. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ σχεδιάζουν καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα και χώρους αφής στα μουσεία.

6 σχόλια:

  1. Οι Σιδηροδρομικοί χρόνια ολόκληρα εργαζόμενοι προσέφεραν στο κοινωνικό σύνολο και ήταν επαγγελματίες στην εργασία τους .
    Τώρα στους νέους φορείς εργασίας όσοι έχουν βρεθεί λόγω τον μετατάξεων συνεχίζουν να δουλεύουν το ίδιο γιατί έτσι απλά έχουν μάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα να τα διαβαζουν μερικοι που βαλαν το χερακι τους για να φυγουμε και να απολαυσουν αυτοι τα προνομια.Κουνια που τους κουναγε.
    Ας τα βγαλουν περα τωρα με μετρημενα κουκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κύριος υπουργός λέει καλά λόγια για τους μετατασομενους από τον οσε

    για χρημααααααααααααα
    υπουργεεεεεεεεεεεεεεεεε
    τίποτα?

    πως θα περάσουμε?

    μας ροτησες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΔ Κ ΠΙΤ Κ ΝΟΤΙΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠ ΠΟΛ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ.ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Κ ΜΙΣΘΟΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ Κ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΜΠΑΣ Κ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ,ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ Κ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Κ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΑΣΣΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 27 Ιουλίου; Πάλι καλά.

    Συνονόματε Γεώργιε, εγώ το είχα πάρει απόφαση ότι θα πληρωθούμε Σεπτέμβριο. Οπότε βλέπω απροθυμίες για άδεια τον Ιούλιο, ΧΑΧΑΧΑ τον Αύγουστο θα πέσουν όλοι για άδεια, ελέω αναδρομικών προβλέπεται συνωστισμός, να δούμε ποιος θα πρωτοπάρει… Σαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα πράγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ ΑΠΟ ΠΕΥΦΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΟΣΕ ΥΠΗΡ (ΙΚΑ,ΚΛΠ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΡΩΜΑΝΙΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΜΚ ΣΤΟ ΥΠ ΠΟΛ Κ ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΣΕ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΛΠ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή