Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι αρχαιολόγοι διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά στην Ακρόπολη

   Σιωπηλή διαμαρτυρία στην Ακρόπολη κατά τη διάρκεια της τελετής για την επέτειο της αποχώρησης των γερμανικών στρατευμάτων πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Οι αρχαιολόγοι μοίρασαν κείμενο στο οποίο η 12η Οκτωβρίου 2011 χαρακτηρίζεται ως ημέρα πένθους για την Ακρόπολη και για όλα τα μνημεία εξ αιτίας, όπως αναφέρεται, της διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία «μπαίνει σε "εφεδρεία" και "διαθεσιμότητα" και απειλούνται με μαρασμό και διάλυση οι Εφορείες Αρχαιοτήτων, τα Μουσεία και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού ενώ όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία παρέμειναν κλειστά. Η Ακρόπολη παρέμεινε ανοικτή μόνον για την εκδήλωση της απελευθέρωση της πόλης των Αθηνών από τους Γερμανούς αλλά μετά το πέρας της έκλεισε.
 
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στον Λευκό Πύργο και κατάληψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
 
Αύριο 13 Οκτωβρίου, που είναι η δεύτερη μέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 στο πρωί στην είσοδο της Ακρόπολης.

3 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
    Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

    Να θυμηθούμε τα παλιά Αγώνες και Απεργιακές κινητοποιήσεις πολυήμερες.

    Η ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλων μας να βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό και σε υψηλά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τροπολογιες στο υπο καταθεση πολυνομοσχεδιο απο τον ΥΠΟΙΚ, οπου καπου στη μεση του κειμενου εχει μια ενδιαφερουσα αναφορα για τους συναδελφους αρχαιοφυλακες

    http://www.neapnyka.gr/archives/%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%b2%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf

    Αντιγραφω απο site αρχ/κων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=1dFtl6r4Dfg&feature=player_detailpage#t=2s

    ΑπάντησηΔιαγραφή